televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Recepty najdete tu klikni Dajte si… Maslová tekvica s omáčkou Z PEČENÉHO cesnaku Suroviny 0,5 malej maslovej tekvice soľ a korenie olivový olej 0,5 lyžičky rímskej rasce šťava z jedného citróna 1 lyžička medu 2–3 vetvičky tymianu 1 hlavička cesnaku Náplň 1 cibuľa 2 lyžice masla 100 g namočenej divokej ryže pohár suchého bieleho vína malá hrsť vlašských orechov 2 lyžice sušených brusníc Omáčka hlavička upečeného cesnaku 4 lyžice kyslej smotany soľ a korenie Tekvicu rozkrojte a vydlabte stred. Zmiešajte tri lyžice olivového oleja s rascou, šťavou z polovice citróna, medom, posekaným tymianom, štipkou korenia a soli. Takto pripraveným olejom polejte nakrojenú stranu tekvice. Vložte do zapekacej nádoby, vedľa dajte celú hlavičku cesnaku (bude potrebná do omáčky) a pečte v rúre 30–40 minút. Kým sa tekvica pečie, pripravte si náplň. Cibuľu nakrájajte a osmažte na masle, pridajte okvapkanú ryžu a osmažte. Podlejte vínom, pridajte brusnice, trochu vody, citrónovú šťavu a varte domäkka. Nakoniec premiešajte opražené a pokrájané vlašské orechy. Osoľte, okoreňte. Hotovou zmesou naplňte tekvicu a vložte na ďalších 10 minút do rúry. Upečený cesnak vytlačte do misky a popučte vidličkou. Pridajte smotanu, dochuťte soľou, korením a premiešajte. Podávajte s upečenou tekvicou. Kuchárske show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý deň TV program CANAL+ Domo nájdete napríklad v týchto balíčkoch Kompletná programová ponuka Skylink