Televízia / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Tarte tatin so slaným karamelom Recepty nájdete tu klikni Ingrediencie 1 kg kyslých jabĺk 100 g cukru 2–3 lyžice vody 40 g masla Polovica citrónu Cesto 200 g pšeničnej múky Štipka soli 100 g studeného masla 1 žĺtok 1–2 polievkové lyžice gréckeho jogurtu SLANÝ KARAMEL 100 g cukru 20 g masla Štipka soli 120 ml smetany na šľahanie 30% ČAS PrÍPRAVY 1,5 hodiny PRÍPRAVA JEDLA Cesto V mise zmiešame múku a soľ. Pridáme maslo a urobíme mrveničku. Pridáme žĺtok, jogurt a vypracujeme cesto a dáme na 30 minút do chladu. Jablká olúpeme, nakrájame a pokvapkáme citrónom. Na studenú panvicu vysypeme cukor. Zahrievame, kým cukor nezačne hnednúť. Keď má karamel výrazne jantárovú farbu, pridáme maslo a premiešame. Zložíme panvicu z platne a do karamelu naukladáme nakrájané jablká. Potom panvicu vrátime späť a varíme 10–15 minút. Necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na okrúhlu placku. Do formy naukladáme jablká, zakryjeme cestom a okraje pevne utesníme. Nožom urobíme do stredu koláča malý otvor. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 30 až 40 minút alebo do zlatohneda. Vytiahneme z rúry a odstavíme na 5–10 minút. Potom vezmeme tanier, položíme na koláč a rýchlo otočíme. Slaný karamel Na studenú panvicu dáme cukor a pridáme 2–3 lyžice vody. Zahrievame, kým nezačne hnednúť. Strážime, ale nemiešame. Akonáhle má karamel výrazne jantárovú farbu, pridáme slané maslo. Potom postupne za stáleho miešania prilievame smotanu, pokiaľ nie je karamel hladký. Recept nájdete v 10. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink Kuchárske show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý deň TV program CANAL+ Domo nájdete napríklad v týchto balíčkoch Kompletná programová ponuka Skylink