Televízia / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Gratin dauphinois alebo francúzske zapekané zemiaky Recepty nájdete tu klikni Ingrediencie 4 veľké zemiaky 1 zväzok špenátu Štipka muškátového orieška 500 ml smotany 30% 150 g strúhaného ementálu Soľ, korenie Zmes šalátov + prísady na zálievku ČAS PrÍPRAVY 60 minút PRÍPRAVA JEDLA Zemiaky ošúpeme a mandolínou alebo nožom nakrájame na tenké plátky. Špenát umyjeme, osušíme a zbavíme stopiek. Smotanu privedieme k varu, pridáme lyžičku soli, korenia a štipku nastrúhaného muškátového orieška. Odložíme. Do jednotlivých formičiek alebo do jednej veľkej formy vyskladáme striedavo plátky zemiakov a špenátové listy. Zalejeme teplou smotanou a navrchu posypeme strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 až 45 minút. Zemiaky podávame so šalátom a domácou zálievkou. Recept nájdete v 8. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink Kucharské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý deň TV program CANAL+ Domo nájdete napríklad v týchto balíčkoch Kompletná programová ponuka Skylink