Televízia / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Špagety Aglio Olio e Peperoncino Recepty nájdete tu klikni Ingrediencie Hrubé špagety (Trafilati al bronzo alebo Rummo) 4–6 strúčikov cesnaku 140–160 ml vysoko kvalitného extra panenského olivového oleja s intenzívnou ovocnou príchuťou 1–2 voňavé chilli papričky, napríklad Chilli Cayenna Petržlenová vňať ČAS PrÍPRAVY 30 minút PRÍPRAVA Vo veľkom hrnci dáme variť vodu, na každý liter vody pridáme 1 lyžičku soli. Do vriacej vody vložíme špagety a varíme polovicu času uvedeného na obale. Potom ich vypneme, hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Týmto spôsobom cestoviny uvoľnia menej škrobu. Medzitým do veľkej, studenej panvice nalejeme ¼ olivového oleja a pridáme nakrájaný cesnak. Horák zapneme na minimum. Len čo začne cesnak prebublávať, pridáme ďalšiu ¼ oleja – a tak ďalej. Nakoniec pridáme na plátky nakrájané chilli papričky, ktoré sme predtým zbavili semienok a bielych blaniek. Hotové špagety zlejeme, pridáme na panvicu a dobre premiešame. Hotový pokrm posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. V Neapole sa niekedy pridávajú malé plátky bielych olív alebo smažená strúhanka. Na Sardínii zase bottarga – strúhaný kaviár z tuniaka. Nikdy však parmezán, ani iný syr. Recept nájdete v 3. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink Kucharské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý deň TV program CANAL+ Domo nájdete napríklad v týchto balíčkoch Kompletná programová ponuka Skylink