televÍzIA dokument Neuveriteľné pochúťky Každá národná kuchyňa je niečím svojrázna a všade nájdete potraviny a prísady, ktoré iste chutia skvele, ale vás by ich nikto prehltnúť nedonútil. Preto je tu Andrew Zimmern, ktorý sa nebojí ničoho. Text Ivana Petrová | FOTO Viasat Nature A ndrew už precestoval Spojené štáty, aby v relácii Americké bizarné jedlá ochutnal všetko, čo táto rozmanitá krajina ponúka. Najmä New York s neuveriteľnou koncentráciou cudzincov bol pre neho výzvou. Veď kto iný by blažene slamkou usrkával varený špik priamo z kosti. Veru iný kraj, iný mrav. Tentoraz sa Andrew, mimochodom výborný profesionálny šéfkuchár, rozhodol, že najrôznejšie gastronomické podivnosti okúsi priamo na mieste činu, že teda precestuje svet. A máte sa na čo tešiť. Niektoré jedlá nebudú pre našinca až takým prekvapením, rôzne vnútornosti si doprajeme aj u nás, avšak nudiť sa rozhodne nebudete. Všetko začína v krajine dobrému jedlu zasvätenej, vo Francúzsku, kde Andrew ochutná všetko od húb cez presolenú šunčičku až k vyhláseným francúzskym syrom. Jeho cesta potom pokračuje do Chorvátska. Plcha sme už zahliadli asi všetci, ale že ho naši juhoslovanskí príbuzní majú na jedálničku, to ste asi netušili, rovnako ako pečeného kohúta alebo žabu. Ani tentoraz nevynechá svoj domovský kontinent. Napríklad v Guatemale mu ponúknu býčie semenníky a vačicu ako hlavný chod. Uvidíme, ako sa s tým Andrew popasuje a aký dojem na tohto ostrieľaného ochutnávača urobia bizarné národné lahôdky. Bizarné jedlá s Andrewom Zimmernom Travel Channel | od 5. apríla TV program Travel Channel nájdete napríklad v týchto balíčkoch Kompletná programová ponuka Skylink